Om mig


Jag kommer från en familj där djur alltid haft en central del i vardagen. Ända sen jag var liten har jag fascinerats av hästar och hur man använt hästar genom historien.  En stor inspirationskälla för mig har alltid varit mammas syskon som under min uppväxt arbetat med hästar på ett eller annat sätt.

I tonåren valde jag att göra min högtadiepraktik hos min morbror Moréno Söderlund och fick då följa med honom i hans vardag under ett par veckor. Jag fick då se hur han tränade och skodde hästar. Mitt intresse för hästar blev nu ännu större. 

Under våren 2016 presenterades jag för Jesper E. Eurenius som övertygade mig att söka till Lerums lärlingsutbildning för hovslagare. Senare under året startade jag min utbildning med Jesper som handledare. Jesper som själv tävlat mycket inom hovslageri kunde med sin erfarenhet och pedagogiska förmåga ge mig den hjälp jag behövde.

Jag började nu förstå hur otroligt mycket det fanns att lära sig inom yrket och vikten av att hela tiden vilja lära sig mer, jag började därför åka på hovslagartävlingar. Tack vare tävlandet håller man sig i bra form och man får se hur andra hovslagare arbetar. Det bästa med tävlandet är att få sitt eget arbete bedömt. 

Efter en godkännd hovslagarexamen från Lerums lärlingsutbildning 2018 valde jag att flytta hem till Jönköping igen. 

När jag jobbat 2 år på egen hand bestämde jag mig för att vidareutbilda mig. Därför påbörjade jag hösten 2020 kvalificerad tilläggsutbildning för hovslagare på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara. Tilläggsutbildningen inriktar sig på hästens hovsjukdomar och sjukbeslag.
Samtidigt som jag gjorde min examen avlade jag även mitt gesällbrev i hovslagaryrket.